logo Oszd meg a fontos dolgokat!

A doktornő nem bírta tovább magában tartani a véleményét az oltásokról. Nem fogod elhinni!

A Mums from London szerkesztője levelet kapott egy lengyel doktornőtől, aki olvasva cikküket, úgy érezte, meg kell szólalnia a témában. Íme a levél:

Üdvözlöm! Néhány szóban szeretném megköszönni az oltásokról szóló írásukat! Manapság kevesen veszik a bátorságot hogy kiálljanak egy oltás ellenes kampány mellett. Én magam orvosként már egy ideje felhagytam a témában történő publikálással, hiszen minden próbálkozásom eredménytelennek bizonyult. Az emberek jó ideje nem adnak már az orvosok szavaira, azt hiszik, hogy mi is a gyógyszergyárak és a gyógyszeripar utasítására cselekszünk.

Egészen 2 évig, 2014. 03. 21-ig toleráltam azokat a szülőket, akik nem hajlandók beoltatni gyermeküket. Ezen a napon egy édesanya elhozta hozzám két gyermekét, a 3 éves Olát, aki édesanyja döntésére semmilyen oltást nem kapott, és a csupán 3 hetes Zuzát, aki születését követően TBC és Hepatitis B elleni vakcinát kapott. Az anya Olát erős köhögéssel hozta be a rendelőmbe, Zuza pedig első gyermekorvosi kivizsgálására érkezett. Mivel édesanyjuk sietett, nem várta meg a rendelési idő kezdetét, jóval előtte érkezett.

11 nappal később, a kis Zuza légzőszervi rendellenességgel került kórházba, idősebbik testvére szamárköhögéssel fertőzte meg, egy olyan betegséggel, ami a megfelelő oltások segítségével könnyen elkerülhető lett volna. Ola számára ez csak erős köhögéssel járt, de az újszülött életveszélyes helyzetbe került.

Az esetet követően kivettem a azokat a szülőket a praxisomból, akik elutasítják gyermekeik beoltatását. Ezeket a szülőket behívom a rendelőmbe, megpróbálom meggyőzni őket arról, hogy miért is olyan fontos beoltatni kicsinyeiket. Ha nem sikerül, javaslom hogy váltsanak orvost.

Az oltás nem oltás kérdése természetesen a szülő saját döntése, viszont sokszor fogalmuk sincs mekkora veszélynek teszik ki újszülötteiket. Ezek a gyerekek sorakoznak az én várómban is, az ő életük pedig fontosabb annál, amit az interneten olvasunk, vagy az ismerőseinktől hallunk az oltásokról.

Örülök annak hogy valahol a józan ész érvei is olvashatók!

Köszönettel!

Ha tetszett ez a bejegyzés, oszd meg Megosztás Facebook-on

× Like-old oldalunkat a Facebook-on Már Like-oltam
×

Minden nap új témákat töltünk fel

Like-old oldalunkat a Facebook-on