logo Oszd meg a fontos dolgokat!

A család örökbefogadta ezt a dobermannt, napokkal később megváltoztatta az életüket

Az eset 2007-ben történt, az ausztráliai Atherton városában. A Svillcic család a közeli menhelyről egy Khan nevű dobermannt fogadott örökbe. Nem bánták meg, hiszen napokkal később csodálatos dolog történt!

18 hónapos kislányuk a kertben játszott, amikor az állat hirtelen az agresszivitás jeleit mutatta, és megpróbálta elüldözni a gyermeket. Khan ausztrália egyik legveszedelmesebb Mulga mérgeskígyóját szúrta ki az önfeledten játszó kislány közelében. Az állat ekkor valami igazán hősiesett tett.

Charlotte édesanyja így emlékezik vissza a történtekre: "Ha nem a saját szememmel látom, talán el sem hiszem. Khan minden erejével arra összpontosított, hogy elüldözze Charlotte-ot a helyszínről, mivel a kislány nem értette mi történik, Khan megragadta a pelusánál, és körülbelül egy méterre elhajította. Charelotte már biztonságban volt, azonban Khan már nem tudott elmenekülni, így a kígyó az egyik lábán megmarta. Khan nyüszítve esett össze a fájdalomtól."

Ekkor rögtön az állatorvoshoz siettek vele, ahol megkapta az ellenanyagot. A család megindulva az állat önzetlen viselkedésétől, egész éjszaka virraszott mellette.

Khannak sokmindenen kellett keresztül mennie míg örökbefogadták, az állatmentők lesoványodva, törött bordákkal hozták el előző tulajdonosától, olyan rossz állapotban volt, hogy féltek, el kell altatni.

Szakértők szerint Khannak azért sikerült túlélnie az egyébként halálos kígyómarást, mert a kígyó nem tudott elég mérget fecskendezni az állat lábába. Ez az adag azonban halálos lett volna egy olyan kicsi gyerekre, mint Charlotte.

A helyi média felkapta az esetet, azóta Khant mindenki hősként tiszteli!

Khan és Charelotte

Ha tetszett ez a bejegyzés, oszd meg Megosztás Facebook-on

Elválaszthatatlanok

Itt látható az állat lábán a marás nyoma

Az állatok meghálálják a szeretetünket. Oszd meg ezt a gyönyörű történetet!

× Like-old oldalunkat a Facebook-on Már Like-oltam
×

Minden nap új témákat töltünk fel

Like-old oldalunkat a Facebook-on