logo Oszd meg a fontos dolgokat!

Ez a pitbull amióta megszületett csak a kegyetlenséget ismerte. Amikor megszabadították ettől, az emberek ámultan látták, hogy milyen aranyos valójában.

A kutyaviadal egy barbár sportnak számít és számunkra valamilyen magmagyarázhatatlan ok miatt nagy népszerűségnek örvend. Sokaknak jövedelmező sportnak számít, semmibe véve az állatok szenvedését. Néha azonban sikerrel is végződhet. Ez történt esetünkben.

Az Egyesült Államokban, 2013. Augusztus 13-án egy illegális kutyaneveldét fedeztek fel, ahol az ebeket kutyaviadalra képezték ki. Azonnal felszabadítottak 350 ebet, amelyek mind köztudottan veszélyes fajokhoz tartoztak.

Ha tetszett ez a bejegyzés, oszd meg Megosztás Facebook-on

Az állati jogokat védő személyek teljesen sokkolódtak, amikor meglátták ezt az alig nyolc hetes kis pitbullt, aki rövid kis élete során már sok borzalmat megélt. Láncon tartották és arra nevelték, hogy mindig agresszív legyen. Azonban amikor kiszabadították, a magatartása teljesen megváltozott. Már csak attól, hogy levették róla a láncot, barátságosan ugatni kezdett és mindenkit nyaldosott maga körül. Ugyanez történt a többi kutya esetében is.

A kis pitbullt Timmy Cooper-nek nevezték el és a kutyaviadalok elleni kampány „arcává” vált. Timmy élő példája annak a ténynek, hogy a veszélyesnek tartott fajok nem természetüktől fogva veszélyesek, csak azzá válnak az embereknek köszönhetően.

× Like-old oldalunkat a Facebook-on Már Like-oltam
×

Minden nap új témákat töltünk fel

Like-old oldalunkat a Facebook-on