Vékony szeletekre vagdosta az almát, de amikor megláttam, hogy mi az eredmény, képtelen voltam visszafogni magam a nyáladzástól!
Néha a legegyszerűbb receptek a legnyácsorgatóbbak és legfinomabbak is. Ilyen a következő recept, amit most megosztunk veletek. Hozzávalók: alma, egy fél citrom leve, francia tészta, barack dzsem, fahéj, porcukor. Az almát szeletekre vágjuk és beleáztatjuk a citromlébe. Utána betesszük a mikrohullámsütőbe 3 percre. Külön elkészítjük a dzsemet vízzel összevegyítve. Utána egy lapon kisimítjuk a francia tésztát majd szalagokra vágjuk. Ráöntjük a dzsemet, elhelyezzük rajta az alma szeleteket, ráhintünk egy kis fahéjat majd felcsavarjuk. Rózsa alakúvá formáljuk. Legjobb, ha ezeket a rozsákat muffin formába helyezzük, hogy ne essenek szét. Amikor ez kész van, 190 fokon megsütjük. A sütés ideje 35-45 perc. És kész is az alma-rózsa süti!
Hogyha tetszik ez a recept, ne feledd el megosztani!