logo Oszd meg a fontos dolgokat!

Ez az ügynök alig hitte el, hogy mit talált ezekben az üvegekben. Sokkoló!

Az állatok élete nem számít sokat az orrvadászok számára. Előszeretettel ölnek csontokért, szörmékért vagy kereskednek élő állatokkal anélkül, hogy a természetre való hatásukat számba vennék. Az egyetlen szsbály, amihez tartják magukat: minél ritkább egy állat, annál nagyobb a profit.Az orrvadászok kegyetlen módszerei a legtöbbek által ismert, viszont most Idonéziában az ügynökök a kegyetlenség egy teljesen más szintjét fedezték fel.

Először az ügynökök nem tudták megmondani, hogy mi van a műanyag palackokban – egy kísérlet a kén-tarajos kakaduk illegális kereskedelmére.

Ha tetszett ez a bejegyzés, oszd meg Megosztás Facebook-on

Ezeket a gyönyörű madarakat 900 dollárért adják el a feketepiacon. De ez csak a felszín: egy felbecsülés szerint 22 billió dollárt jövedelmez évente ezen madarakkal való kereskedés. Ez a virágzó ipar pusztító hatással van a természetes flórára.

Indonéziában 13 madárfajt és rengeteg más alfajt fenyeget a kipusztulás. Ez pedig az orrvadászok illegális állatkereskedelmének köszönhető. Természetesen ez a veszély nem csak Ázsiában van jelen, hanem a világ minden egyes pontján. Egyesek úgy vélik, hogy a nagy hatalommal rendelkező kartellek állnak mindezek mögött, akárcsak a drogkereskedés és embercsempészet mögött is.

× Like-old oldalunkat a Facebook-on Már Like-oltam
×

Minden nap új témákat töltünk fel

Like-old oldalunkat a Facebook-on