logo Oszd meg a fontos dolgokat!

Az anya nagyon gyanakvó, mikor felveszi gyerekét egy buliból. Félrehúzza, majd feltesz neki 6 kérdést!

A szülők és gyerekek közti kommunikáció nem mindig egyszerű. Annak ellenére, hogy a gyerekek sokkal több dolgot értenek, mint mi azt gondoljuk, sokszor nem hajlandóak érthetővé tenni magukat. Mindemellett a szülök képesek kétértelmű kérdésekkel bombázni a gyerekeket, amire ők nem akarnak válaszolni, így a kommunikáció majdnem lehetetlen! Roppant fontos, hogy a gyerekek megbízzanak a szülőkben, néha akár létfontosságú is lehet.

Egy nap a fiam egy Halloween bulin vett részt. Amikor érte mentem, láttam rajta, hogy nagyon jól érezte magát, elárulta a mosolya. Amíg kint vártam rá, a barátjának az apukájával és nagymamájával beszélgettem. Mindketten azt mondták, hogy a fiam nagyon jól viselkedett, ami zene füleimnek. Hála Istennek – gondoltam – semmi veszekedés, semmi hiszti. A boldog gyerekemet az autóba ültettem majd hazavezettünk. De útközben hirtelen kényelmetlenül kezdtem érezni magam, valami rosszat sejtettem. És akkor leesett. Tudtam, hogy beszélnem kell a fiammal, mert gyerekkoromban én is megéltem ugyanazt.

Ha tetszett ez a bejegyzés, oszd meg Megosztás Facebook-on

Visszapergettem az eseményeke

Visszapergettem, hogy milyen volt, mikor engem ért szexuális zaklatás kislányként a tini fiú által, aki a rokonunk volt. És arra is emlékszem, hogy anyán milyen ártatlan kérdéseket tett fel nekem, amikor elhozott a házukból.

“Jó kislány voltál? Őszinte és kedves voltál? Jól viselkedtél?”

1.Hogy az a tinédzser fiú megfenyegetett, mielőtt ő megérkezett (és néha, míg anyám ott volt, a háta mögött állt, és fenyegetően nézett rám, összeszorított ököllel)

2.A kérdések, amelyeket azelőtt a személy előtt tett fel, aki engem megfenyegetett, megerősítette a fenyegetését, mivel eleget kellett tennem neki

3.Ha “igennel” válaszoltam, azt hittem, nem vonhatom vissza a válaszomat, mikor már nem voltunk a házban

Mikor a szülők más emberek előtt kérdik a gyerekeiktől, hogy jól viselkedtek-e valahol, ők gyakran érzik kötelezve magukat arra, hogy “igennel” válaszoljanak.

Ezért álltam meg a parkolóban, néztem egyenesen a fiam szemébe és kezdve egészen az elejétől, a megfelelő kérdéseket tettem fel.

× Like-old oldalunkat a Facebook-on Már Like-oltam
×

Minden nap új témákat töltünk fel

Like-old oldalunkat a Facebook-on