logo Oszd meg a fontos dolgokat!

A mérges felesége elhagyja a férjét egy veszekedés után. Két nap elteltével ezt a levelet kapja tőle.

Egy fárasztó nap után az apa hazaér és leül a TV elé meccset nézni. Semmi mást nem akar, csak pihenni és semmi kedve foglalkozni a gyerekek üvöltözésével vagy a házimunka elvégzésével. Azonban pont ezen a napon lesz ebből elege a feleségének, aki fogja magát és elhagyja őt. A férj teljesen összezuhan, mikor egyesül marad a gyerekekkel. Ezek az ő szavai:

Kedvesem,

Két nappal ezelőtt óriásit vitáztunk. Én fáradtan értem haza a munkából és semmi mást nem akartam, csak nézni a meccset. Mikor megláttalak, te teljesen ki voltál merülve és rossz volt a kedved. A gyerekek veszekedtek, a kisbaba sírt miközben te megpróbáltad elaltatni őt. Én meg csak felhúztam a TV hangerejét. “nem halnál bele, ah egy kicsit segítenél a gyerekekkel” mondtad elkeseredetten és lehúztad a TV hangját. Én meg mérgesen válaszoltam: “egész nap dolgoztam csak azért, hogy te itthon ülj és játssz a babaházzal.” És a veszekedés folytatódott. Te sírtál, mert mérges és fáradt voltál. Én meg bántó dolgokat mondtam neked. Aztán elkezdtél kiabálni, mert képtelen voltál tovább eltűrni. Mérgedben pedig fogtad magad és elhagytál engem, egyedül a gyerekekkel.

Ha tetszett ez a bejegyzés, oszd meg Megosztás Facebook-on

Vacsorát kellett adnom nekik majd lefektetnem őket. Másnap sem jöttél vissza, azért szabadnapot kellett kérnem, hogy gondoskodni tudjak a gyerekekről. Megtapasztaltam a hisztiket és a sok sírást. Megtapasztaltam, hogy milyen egész nap szaladgálni úgy, hogy még tusolni se legyen időm. Megtapasztaltam, hogy milyen megmelegíteni a tejet, felöltöztetni a gyereket, kitakarítani a konyhát – mindent ugyanabban az időben.

Most már tudom milyen egész nap elzárva lenni és nem beszélni senkivel, aki 10 év fölött van. Megtapasztaltam a nyugtalan vacsora ízét, mert a gyerekek után kell szaladgálni. Megtapasztaltam milyen totálisan fáradtnak lenni fizikailag és szellemileg, semmi mást nem akarva csak 20 órát aludni egyfolytában, ami képtelenség, mert 3 órával elalvás utána a kisbaba sírása miatt fel kell kelni. Két nappalt és két éjszakát éltem a te cipődben és azt kell mondanom, felfogtam. Megértem, hogy miért vagy fáradt. Most már tudom, anyának lenni azt jelenti, hogy folyamatosan áldozatokat hozol. És azt is elismerem, hogy sokkal fárasztóbb, mint 10 órán keresztül nagy cégeknél dolgozni és találkozókra menni. Megértem, hogy milyen feladni a szakmád és a pénzügyi szabadságod csak azért, hogy a gyerekekkel legyél. Megértem az aggodalmadat a pénzügyi helyzetedet illetően – hogy már nem magadtól, hanem a partneredtől függsz. Megértem az áldozatokat amiket hozol és feladod, hogy kimenj a barátaiddal, sportolj vagy hogy végig aludt az éjszakát.

× Like-old oldalunkat a Facebook-on Már Like-oltam
×

Minden nap új témákat töltünk fel

Like-old oldalunkat a Facebook-on