logo Oszd meg a fontos dolgokat!

A kókuszolaj nem csak a bőr- és hajápolásban tökéletes. Amit a kutatók megtudtak róla, teljesen le fog nyűgözni.

A végbélrák az egyik leggyakrabban diagnosztizált rákfajta. Minden évben körülbelül 95,000 esetben vastagbél- illetve 40,000 esetben végbélrákos megbetegedést regisztrálnak az Egyesült Államokban. Általában, az esetek felében, a páciensek meghalnak. Ez annak köszönhető, a sok más dolog mellett, hogy a műtétek vagy a kemoterápia nem minden rákfajtánál jár sikerrel. Mindemellett sok más mellékhatásuk is van.

Amerikai tudósok az Adelaide-i Egyetem, Cancer Research folyóiratába publikálták felfedezésük eredményét, miszerint a kókuszolajban található laurinsav rákölő tulajdonsággal rendelkezik. Ez az összetevő, mindőssze 90 nap alatt megölte az összes rákos sejtet. A kísérletet egy Petri-csészében, hermetikus kondíció alatt végezték el, nem kiterjesztve élő szervezetekre.

Ha tetszett ez a bejegyzés, oszd meg Megosztás Facebook-on

Mostanáig, a pénzügyi eszközök hiánya megakadályozta a további kísérletek elvégzését, amellyel más pozitív hatásait bizonyíthatnák be a kókuszolajnak. Ennek oka pedig az, hogy a nagy gyógyszeripari cégek nem mutattak érdeklődést a támogatásra, hiszen mindenikük a saját termékét szeretné eladni.

De a kókuszolajnak sok más pozitív hatása is van az egészségre. A benne megtalálható laurinsav, ami nem mellékesen az anyatejben is jelen van, erősíti az immunrendszert. Az American Society for Nutrition szerint számos kutatás kimutatta, hogy a kókuszolaj más betegségektől is megvéd. Ilyen például a csontritkulás, a fertőzéses betegségek (hepatitis C vagy a herpesz), epehólyag fertőzések, Alzheimer-kór, a krónikus betegségek és a rák. Mindezek mellett, a kókuszolaj enyhíti a kemóterápiás kezelések mellékhatásait.

× Like-old oldalunkat a Facebook-on Már Like-oltam
×

Minden nap új témákat töltünk fel

Like-old oldalunkat a Facebook-on