logo Oszd meg a fontos dolgokat!

Minden nap megünnepelték a halálos beteg gyerekük születésnapját. Amit a 99. nap tettek, felbecsülhetetlen.

Az amerikai Arkansas városából származó Matt és Ginny Mooney elképesztően boldogok voltak, mikor kiderült, hogy kisbabájuk lesz. A terhesség teljesen rendben zajlott, egészen a hatodik holnapik, amikor kiderült, hogy a kisfiú akit várnak 18-as triszómiában (egy ritka genetikai elváltozás, Edward szindrómának is nevezik) szenved. Azok a kisbabák, akik ebben az elváltozásban szenvednek, gyakran már születés előtt meghalnak vagy nem sokkal a megszületésük után. Azonban Matt és Ginny kisbabája nem akarta ilyen hamar elhagyni szüleiket.

A kis Elliot Hartman Moone egy hónappal a tervezett előtt született meg. A kisfiú alig kifejlett tüdőkkel illetve egy lyukkal a szívében született meg. Két hétig volt kórházban, az orvosok semmi esélyt nem adtak neki a túlélésre. A szülei azonban, minden nap 16:59-kor megünnepelték kisbabájuk születésnapját.

Ha tetszett ez a bejegyzés, oszd meg Megosztás Facebook-on

Két hét utána kisfiú elhagyhatta a kórházat, azonban mindennapos felügyeletre illetve kezelésre volt szüksége a tüdeje miatt. És mégis... szülei minden nap pontosan 16:59-kor megünnepelték a születésnapját.

A két hónapos kis Elliot-nak végre sikerült az ujjszopás. Ez hatalmas sikernek számított, ugyanis az Edward szindrómában szenvedőknek ökölbe van szorulva a kezük. Eljött a harmadik hónap is, Elliot most már természetesen, magától lélegzett. A szülei bevitték a kórházba, hogy az orvosokkal együtt ünnepeljék meg a fiú egyik születésnapját. Végül is... Elliot halálra volt ítélve.

× Like-old oldalunkat a Facebook-on Már Like-oltam
×

Minden nap új témákat töltünk fel

Like-old oldalunkat a Facebook-on