logo Oszd meg a fontos dolgokat!

Amit ez a kis páciens mondott a nővérnek, megváltoztatta az életét. Talán a tiédet is meg fogja.

Annyi életfilozófia létezik ezen a földön, ahány ember van. Napjainkban nagyon sokunkat csak az érdekel, hogy legyen egy szép lakásunk modern bútorzattal, drága autó a garázsban, a gyerekünk egy színvonalas iskolában végezzen és, hogy az utazásainkról minél több képet töltsünk fel a Facebook-ra. Ha valakit ezek boldoggá tesznek, szuper. Viszont álljunk csak meg egy pillanatra és gondolkodjunk el azelőtt, mielőtt panaszkodni kezdenénk, hogy nincs elég pénzünk új ruhákra vagy valami más dologra. Olvassuk el, hogy mi is az igazán fontos ezen, speciális gondozásra szoruló gyerekek számára.

“Az onkológián vagyok nővér. Speciális helyzettel rendelkező páciensem vannak. Először nagyon nehéz volt hozzászokni a gondolathoz, hogy a gyerekek legtöbbje meg fog halni. Nehezen dolgoztam fel, mikor megtörtént. Azonban egy idő után képes leszel megszokni, érzésteleníted magad. De, a gyerekek képesek mindig valami olyasmit kérdezni, amitől teljesen megváltozik az értékrended. A tegnap, egy 6 éves kisfiú feltette nekem azt a kérdést, amit a legjobban utálok:

Ha tetszett ez a bejegyzés, oszd meg Megosztás Facebook-on

-Léna nővér, meg fogok halni?

A kis kopasz gyerekre néztem akinek táskás volt a szeme alatt, sovány volt és tudtam, hogy nem tudok segíteni rajta. A szemeim megteltek könnyel. Nem szabad sírnom. Nem a gyerek előtt.

Micsoda butaságokat beszélsz! Persze, hogy nem fogsz meghalni.

Nem igaz, tudod,én úgy gondolom, hogy meg fogok halni. De nem félek. Csak tudod, az van, hogy anyukám születésnapja lesz szombaton és készítettem neki egy ajándékot. Oda szeretném adni neki, ha addig nem halok meg. Mert már szombat előtt meg fogok halni, ugye?

És akkor a kis páciensem megmutatta, hogy milyen rajzot készített az anyukájának. Létezik, hogy ne őrüljek meg, mikor egy ilyet kell megtapasztalnom? Létezik, hogy folyamatosan ne arra a gyereke gondoljak, aki szeretne szombatig élni, csak azért, hogy anyukájának odaadja az általa készített ajándékot? Azt hiszem igen, létezik egy mód erre.

× Like-old oldalunkat a Facebook-on Már Like-oltam
×

Minden nap új témákat töltünk fel

Like-old oldalunkat a Facebook-on