logo Oszd meg a fontos dolgokat!

Ezek a fiúk nappal teljesen normális gyerekek, viszont éjszaka történik valami a testükkel, amit az orvosok képtelen megmagyarázni.

A pakisztáni Abdul Rasheed és Shoaib Ahmed 13 és 9 éves gyerekek, viszont a korkülönbség ellenére ugyanazokat a szenvedéseket élik át. Nem konkrétan fizikai fájdalomról van itt szó, hanem bizonyos tünetekről. Az ő esetük egyedülálló a világon és éppen emiatt az orvosok képtelenek megmagyarázni, hogy mi történik velük. Csak a tünetek jelennek meg, azok is naplemente után.

Az elmúlt hónapokban az média felkapta a két pakisztáni gyerek történetét. A testvérek egy furcsa betegségben szenvednek. Miután lemegy a nap... képtelenek mozogni. A testük teljesen lebénul, sőt, a beszéd lehetetlen ilyenkor számukra. Tehát, a fiúk a következő napkeltéig vegetatív állapotban vannak.

Ha tetszett ez a bejegyzés, oszd meg Megosztás Facebook-on

Az apjuk a Fény Gyermekeinek nevezi őket. Azonban az orvosok szerint az apukának nincs igaza, mert eddig el sikerült bebizonyítani nekik, hogy csakis akkor bénulnak le a gyerekek, amikor a nap lemegy, állapotuknak semmi köze a fényhez. Egy sötét szobában vagy vihar idején teljesen tünetmentesek a testvérek.

Dr. Javed Akram a pakisztáni Orvosi Tudományok Központ orvosa így nyilatkozott: A fiúk esetét nagy körültekintéssel kezeljük, számunkra óriási kihívást jelentenek. Rengeteg kutatást végzünk, hogy kiderítsük miért nem képesek mozogni, semmi enni és beszélni, miután lemegy a nap.

Jelen pillanatig Abdul Rasheed és Shoaib Ahmed 300 teszten esett keresztül. Az apjuk úgy véli, ha a fiúkon nem segítenek a gyógyszerek, akkor fekete mágia hatása alatt vannak. Az orvostudomány szerint ennél sokkal bonyolultabb esetről van szó.

× Like-old oldalunkat a Facebook-on Már Like-oltam
×

Minden nap új témákat töltünk fel

Like-old oldalunkat a Facebook-on