logo Oszd meg a fontos dolgokat!

Hatalmas botrány tört ki egy lengyel kórházban, ugyanis kidobták onnan egy haldokló gyerek anyukáját.

Egy lengyel városban, Lublinban, egy 8 éves fiúval és annak anyjával elképzelhetetlenül kegyetlen dolgot tett a "kórház", ahol a fiút kezelik életveszélyes állapotában...ami már igazából utolsó óráinak számít, ugyanis több, mint valószínű, hogy a gyerek menthetetlen. A kórház vezetősége a nő akarata ellenére távolítatta el őt onnan miután lejárt a látogatási idő.

A fiú bekerült az intenzív osztályra, ugyanis az agyának működési funkciói lassan elkezdtek leállni. Az orvosok csak pár órát adtak neki hátra. Az anyával betig valami kegyetlen dolgot tettek, megtiltották neki, hogy vele legyen a halálos ágyán. A nőt, amint letelt a látogatási idő a kórhában, azonnal elküldték. Az anyuka a kórház parkolójában hagyott autójában éjszakázott, várván a fejelményeket.

Ha tetszett ez a bejegyzés, oszd meg Megosztás Facebook-on

Az ügy óriási felháborodást keltett Lengyelországban, folyamatosan zajlottak a fejtegetések, hogy vajon mennyire jogos a kórház előírása. A nő nyílt levelet írt a vezetőség számára, ahol bestiáknak nevezi őket, hiszen megtiltják egy anya számára, hogy élete értelmének utolsó óráiban vele lehessen. A vezetőség ezt megpróbálta kimagyarázni és annyival lerendezte az ügyet, hogy majd ha valami történik esetleg változik a helyzet, azonnal értesítik ő nőt. Viszont kérdés az, hogy nem-e lesz már ahhoz túl késő?

A kórház vezetősége egy írásbali nyilatkozatot adott ki arról, hogy Anna, egy haldokló gyerek anyja, el lett távolítva a kórházból a saját és a többi gyerek javának érdekében. A látogatási idő alatt semmi akadály nélkül bemehet a fiához, viszont azokon az órákon kívül nincs amit ott keresnie. Az eset azonnal felkerült a Betegjogi ügyosztályra, ahol kiderült, hogy a nőnek valóban nincs joga a látogatási időn kívül benn tartózkodnia a kórházban. Nem számít, hogy milyen enyhe, vagy súlyos esetről van szó - ami ez esetben azt jelenti, hogy egy anya nem lehet fiával utolsó óráiban.

× Like-old oldalunkat a Facebook-on Már Like-oltam
×

Minden nap új témákat töltünk fel

Like-old oldalunkat a Facebook-on