Ez a méreg roncsolja a csontokat, van aki mégis mindennap fogyasztja!
Talán nem túlzás azt állítani, hogy mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy a szénsavas üdítőitalok egészségtelenek. A nők általában kalóriatartalmuk miatt kerülik őket, míg a férfiak előszeretettel fogyasztják, ugyanis magas cukortartalma hirtelen megdobja energiaszintjüket.
Dr West Conner amerikai gyógyszerész által végzett kutatás bizonyítja a kóla egészségkárosító hatását.
A kóla több mint 10 evőkanál cukrot tartalmaz - ez fedi a napi szükséglet 100%-át. Normális esetben képtelenek volnánk meginni az italt anélkül hogy a testünk azonnal - például hányinger formájában - ne reagálna a sokkra, azonban a kólában lévő foszforsav közömbösíti a természetellenesen édes ízt.
20 perccel a fogyasztás után a vércukorszint megugrik, és inzulin kezd termelődni, a máj pedig a felesleges cukrot zsírrá alakítja.
40 perc elteltével a test feldolgozza a koffeint, a pupillák kitágulnak, a vérnyomás megemelkedik, ennek eredményeként pedig a vércukorszint tovább nő. Az agy adenozin receptorai blokkolódnak, így nem érezzük a fáradtságot.