logo Oszd meg a fontos dolgokat!

Tudd meg miért jó meztelenül aludni, még hideg éjszakákon is!

Az alvás az egészséges élet egyik alapja. Viszont nem mindegy, hogy hogyan alszunk. Egy 5 órás egyhuzamú mély alvás sokkal jobb hatással van rénk, mint egy 8 órás ágyban való forgolódás. Mindemellett azok, akik pucéran alszanak sokkal inkább számítanak egészségesnek mint azok, akik ruhában. Nézd meg miért!

1. Testhőmérséklet beállítása

Ha nem öltözünk fel az alváshoz, testünk hőmérséklete csökken. Testünk alacsonyabb vér hőmérséklete azt a jelzést adja az agyunknak, hogy itt az ideje aludni, viszont ha felöltözünk és betakarjuk magunkat melegen, az agyunk összezavarodik - aludni vagy nem aludni?

Ha tetszett ez a bejegyzés, oszd meg Megosztás Facebook-on

2. Melatonin termelése

A melatonin az, ami hozzájárul a mély és nyugodt alváshoz, ami általában csak akkor termelődik fokozottan, ha testünk hőmérséklete nem magas. Ehhez az orvosok a meztelen és teljes sötétségben való alvást ajánlják, nem több, mint 21 fokban.

3. Stressz faktor redukálása

A kortizol, vagy stressz hormon az, ami szintén melegben termelődik. Ha alvás közben jól fel vagyunk öltözve, be vagyunk takarva melegen és még a szobánk hőmérséklete sem az ideális az egészséges alváshoz, rengeteg kortizol termelődik, amitől reggelre iszonyatosan éhesek leszünk, a hízás is sokkal esélyesebb.

× Like-old oldalunkat a Facebook-on Már Like-oltam
×

Minden nap új témákat töltünk fel

Like-old oldalunkat a Facebook-on