Pár nyomós ok, hogy miért nem kellene tilápiát fogyasztani!
Kevesen tudják azt, hogy a tilápiát manapság már nem természetes módon tenyésztik, hanem termesztik őket és a körülmények nem igazán ínycsiklandóak! A Georgia Egyetem mikrobiológusa, Michael Doyle, felhívja a figyelmet, hogy ezt a halfajtát Ázsiában tenyésztik, akár csak egyes rákfajtákat, amelyeket ürülékkel etetnek. Ez a fajta hal nem igényel túlságos tisztaságot...
Lássuk milyen hatással van szervezetünkre, ha mégis fogyasszuk azt.
Gyulladás
Bizonyított tény, hogy a tilápia gyulladást okoz, melynek következtében kialakulhat asztma, szívbetegség akár ízületi gyulladás. Ez azt jelenti, hogy sokkal rosszabb, mint a szalonna vagy a gyors kaja.
Rák
Mármint, rákot okozhat. Olyan dolgokkal etetik ezt a fajt, amely nem csak gusztustalan, de halálos betegséget is okozhat!
Növényvédő szereket és antibiotikumokat tartalmaz
Ezek, ha belekerülnek a mellettük élő hal szervezetébe (esetleg a tengerbe) megölik azokat.
Alacsony Omega-3 illetve túl magas Omega-6 szint.
Magas dioxin szint.
Tehát a tilápia fogyasztása képes szépen-lassan leépíteni a szervezetünket és akár végzetes károkat okozni.