logo Oszd meg a fontos dolgokat!

Egy anyuka megtalálta a tökéletes gyógymódot a gyerekek hisztijének megállítására. Derítsd ki mi az!

A gyerekek egyáltalán nem szeretik, ha ellent mondanak neki, Ismerős helyzet, nem igaz, kedves szülők? Elég, ha csak kimondjuk a varázsszót "nem" és már vége is a világnak. Viszont csökkenteni lehet a dührohamok gyakoriságát illetve intenzitását.

Paula, aki egy kisfiú szerető édesanyja, esküszik, hogy ez a módszer mindig beválik gyerekénél, főleg, mikor aludni kell esetleg elhagyni a házat.

Egy blogger anyuka, Paula megtalálta azt a módszert, ami a legjobban működik fiánál az olyan kényes helyzetekben, amelyek legtöbb esetben hisztibe fulladnak. "El kell számolni 10-ig" - mondja. Viszont mikor elérsz az utolsó számhoz nem a büntetés jön, hanem a váltás. Például, a gyereked nem akarja abbahagyni a játékot. Mondd neki, hogy egészen addig játszhat, míg te elszámolsz 10-ig, utána pedig se szó se beszéd - fürdés! (vagy akármi, ami éppen aktuális)

Ha tetszett ez a bejegyzés, oszd meg Megosztás Facebook-on

Ha azt mondjuk, hogy "még van 5 perced" egy gyerek nem képes felfogni az időt még, azért azt sem érti meg, hogy mi az az 5 perc. Azonban ha bevetjük ezt a számolásos módszer -igen, hangosan számolva- akkor a gyerek agyának van ideje felfogni, hogy változás történik illetve képes lesz felkészítenie megér arra!

Te mit gondolsz erről a módszerről? Hatásos lehet? Illetve, te kipróbálnád-e?

× Like-old oldalunkat a Facebook-on Már Like-oltam
×

Minden nap új témákat töltünk fel

Like-old oldalunkat a Facebook-on