logo Oszd meg a fontos dolgokat!

Napi pár percet vesz el ez a keleti gyakorlat az életedből, viszont teljesen megváltoztat fizikálisan és szellemileg is!

Tíz évnyi akupunktúrás praktizálás után Toshiki Fukutsuji kifejlesztett egy egyszerű módszert, melynek segítségével erősödik a gerinc, eltűnik a hasi zsír és vékonyabb lesz a derék. Ez a gyakorlatsor olyan népszerű lett Japánban, hogy több ezres példányban veszik Fukutsuji könyvét s lassan a nyugati piacon is nagy lesz a kereslet rá.

Ezt a gyakorlatsort azok is végezhetik, aki gerincfájdalommal rendelkeznek, ugyanis helyreteszi a csigolyákat és a gerincet tarto izomzat is megerősödik.

Első lépésként csavajr fel egy törölközőt és tedd azt egy kemény felületre, lehetőleg a földre. Az ágy vagy kanapé nem alkalmas a gyakorlatok elvégzésére, ugyanis azok túl puhák. Majd feküdj a törölközőre úgy, hogy az a derekad alá kerül. Így nem fog az túlságosan nagy súly alá kerülni.

Ha tetszett ez a bejegyzés, oszd meg Megosztás Facebook-on

Nyújtsd ki a lábaidat, nyisd fel a mellkasodat úgy, hogy a vállaid a földet érjék, minél nagyobb a távolság kettejük között, annál jobb. Emeld karjaid a fejed fölé úgy, hogy a tenyered a föld felé van fordítva. A hüvelyujjad érjen a talajhoz. Ez a pozíció elsőre kényelmetlen lehet, sőt, igen csak fájdalmas, de próbálj meg kitartani amíg csak lehet. Egy idő után biztos lehetsz abban, hogy képes leszel pózban maradni akár 5 percig is.

Ismételd a gyakorlatot háromszor egy nap és egy hét után jelentős változást fogsz észlelni a kitartásodban és a derekad tájékán.

Oszd meg ezt a zseniális gyakorlatsort a barátaiddal és családtagjaiddal a Facebook-on!

× Like-old oldalunkat a Facebook-on Már Like-oltam
×

Minden nap új témákat töltünk fel

Like-old oldalunkat a Facebook-on