Sokat gondolkoztam milyen is az igazán jó pác - a harmadik ötlet nagyon meglepett! Fantasztikus lehet!
Húst pácolni nem a világ legkomplikáltabb dolga, azonban nem árt tudni, hogy milyen fűszereket ilyen arányban érdemes használni, a jobb íz, és a megfelelő textúra érdekében! Mivel pont szezonja van a grillezésnek, összegyűjtöttük a legjobb pác recepteket húsokhoz, halakhoz és zöldségekhez - érdemes kipróbálni őket a nyáron.
Balkáni pác
2 kg húshoz:
3 paprika
120-150 g koriander mag
650 g natúr joghurt
fél citrom leve
sól és paprika ízlés szerint
Grillezd, vagy sütőben sösd ki a paprkikákat, csíkozd fel, keverd össze a joghurttal és a fűszerekkel. Ha van friss koriandered, a magot helyettesíthetes azzal - de a mennyiséggel vigyázz, a friss koriander nagyon intenzív ízzel rendelkezik!
Mediterrán pác
2 kg húshoz:
450 ml olíva olaj
650 ml növényi olaj
fél citrom leve
friss kakukkfű
3 ág rozmaring
2 ág zsálya
1 gerezd fokhagyma
só és bors ízlés szerint
Keverd össze az olajakat a citrom levével, a fűszereket aprítsd össze, add hozzá az összenyomott fokhagymát, és kész is a tökéletes mediterrán pác!
Narancsos pác
2-3 kg húshoz
1 narancs
2 gerezd fokhagyma
2 teáskanál szárított bazsalikom
1 teáskanál kardamom
650 ml tejföl
250 g majonéz
só, bors ízlés szerint
A narancsot facsarjuk ki, a jobb íz érdekében a héjából is tehetünk bele egy keveset, adjuk hozzá a kardamomot, a bazsalikomot, a fokhagymát, sót és borsot, majd keverjük bele a tejfölbe!