logo Oszd meg a fontos dolgokat!

Hogyha valaki felhív és EZT kérdezi tőled a telefonba, azonnal fejezd be a hívást!

A tolvajok minden nap újabb és újabb módszereket találnak ki a meggazdagodásra. Ehhez segítségül hívják a technológiát, közösségi oldalakat, médiát.

Ezért szeretnénk felhívni a figyelmed az újabb trendre, amit a tolvajok nagy erőszeretettel használnak. Ha egy ismeretlen telefonszám felhív és az kérdi, hogy "Hallasz?" - azonnal szakítsd meg a hívást!

Ha tetszett ez a bejegyzés, oszd meg Megosztás Facebook-on

Ugyanis ebben az esetben több, mint valószínű, hogy egy tolvajjal van dolgod. A módszer a következő - felveszik a hangodat, amint kimondod az "IGEN" szót. Ebben az esetben főleg az számít, hogy milyen hangsúllyal és hogyan is válaszolsz neki vissza, hiszen később ezt az "igent" fel tudja használni, mint felhatalmazást telefonon keresztül történő fizetésekre, a banki ügyeid kezelésére vagy feliratkozásokra.

Sok cég még mindig nem használ biztonsági kérdéseket és az "IGEN" az úgy működik, mint egy aláírás a verbális szerződés megkötésében esetükben.

Hogyha eddig azt hitted, hogy megszakítani a hívást gonosz dolognak számít, tévedtél! Van, amikor muszáj lerakni a kagylót! A másik módja annak, hogy elkerüld a kellemetlen meglepetéseket az, hogy megkérdezd a telefonálót ki ő s mit akar.

× Like-old oldalunkat a Facebook-on Már Like-oltam
×

Minden nap új témákat töltünk fel

Like-old oldalunkat a Facebook-on