logo Oszd meg a fontos dolgokat!

Feledékeny vagy? Sebaj, van egy jó hírünk - tudósok bebizonyították, hogy ezek az emberek magasabb intelligenciával rendelkeznek!

A tökéletes memória megkönnyíti az életet, különösen az iskolai években. Határozottan egyikünk sem szereti az érzést, hogy idővel elfelejtjük amit tanultunk - memóriánk idővel elkezd "elkalandozni", elfelejtjük a fontos eseményeket, a dátumokat, a neveket. A felejtés az élet szürke prózájává válik - a boltba megyünk vásárolni és elfeledjük megvenni a legfontosabbat.
Azonban a látszattal ellentétbe, a felejtés nem probléma! Természetesen nem a előrehaladó Alzheimer-kórról beszélünk, csak az agy természetes folyamatáról, amelynek köszönhetően a nap végén ... okosabbak vagyunk!

Ha tetszett ez a bejegyzés, oszd meg Megosztás Facebook-on

A felejtéssel kapcsolatos kutatás eredményeit a következő oldalon közölték: Neuron Journal. A Torontói Egyetem professzora által végzett tanulmány azt mutatja, hogy a tökéletes emlékezésnek kevés köze van intelligenciánkhoz! Ráadásul a kis dolgok elfelejtése kulcsfontosságú az agyi munkához.

A kutatók szerint az agy sokkal intelligensebbé válik anélkül, hogy elfelejtené a csekélyek dolgokat, és a széles perspektívára koncentrálna. Az emlékezetben és az információátvitelben az agyban lévő hippocampus választja meg mire érdemes megemlékezni és mire nincs értelme az energia elpazarlásának.

× Like-old oldalunkat a Facebook-on Már Like-oltam
×

Minden nap új témákat töltünk fel

Like-old oldalunkat a Facebook-on