logo Oszd meg a fontos dolgokat!

A legújabb kutatások eredményei az elektromos cigarettákat illetően megijesztik az orvosokat!

Elektromos cigarettát szívsz a szokásos cigaretta helyett a benne lévő káros összetevők miatt? Kiderült, hogy az e-cigaretta ugyanolyan veszélyes lehet az egészségre, mint a klasszikus cigi.

A Stockholmban működő Karolinka Intézet tanulmányt készített 15 olyan egészséges alanyról, akik soha nem cigarettáztak. Az eredmények félelmetesek voltak! Kiderült, hogy az, aki e-cigarettát szívott, hatása hatalmas volt a testre, a rossz hír pedig az, hogy ezek akár végzetes is lehetnek.

Ha tetszett ez a bejegyzés, oszd meg Megosztás Facebook-on

A kísérlet azt mutatta, hogy 30 perccel az e-cigaretta elszívása után a vérnyomás jelentősen emelkedett és az erek veszélyesen megnőttek és "megmerevedtek". A tanulmány eredményeit egyelőre nem tartják véglegesnek, de ez bőven elég, hogy a tudósok számára ijesztőek legyen a következmények. A vizsgált személyekben a véredények merevsége háromszorosa volt, mint a klasszikus cigarettát fogyasztóknál. Ezeket az eredményeket Dr. Magnus Lundback, a Danderyd Egyetemi Kórház egy alkalmazottja támogatta, aki hasonló kutatásokat végez.

"Úgy véljük, hogy a nikotinnal kapcsolatos krónikus expozíció hosszú távon hatással lehet az artériás működésre, ami végzetes szövődményekhez vezethet." - jelentette be Dr. Lundback.

Hívjuk fel mások figyelmét is erre a tévedésre! Oszd meg barátaiddal!

× Like-old oldalunkat a Facebook-on Már Like-oltam
×

Minden nap új témákat töltünk fel

Like-old oldalunkat a Facebook-on